Блог

Кога и защо се използват серумите за лице?

Серумите за лице са популярни козметични продукти, използвани за подобряване на здравето и външния вид на кожата. Те са с висококонцентрирани формули, богати на активни съставки, които проникват по-дълбоко в кожата в сравнение с обикновените кремове за лице.

Защо използваме серуми за лице?

Интензивно хидратиране и подхранване: Серумите са формулирани с висока концентрация на хидратиращи и подхранващи съставки като хиалуронова киселина, витамини, антиоксиданти и пептиди. Те помагат да се възстанови влагата и хранителните вещества в кожата, поддържайки я мека, гладка и хидратирана. 

Борба с признаците на стареене: Много серуми за лице са разработени за намаляване на фините линии и бръчки, изравняване на тена и стимулиране на клетъчното обновяване. Активните съставки като ретинол, витамин С и пептиди имат анти-ейдж ефект и подпомагат за постигането на младежки вид. Подходящи продукти в тази насока са Eveline Serum Shot за лице, шия и деколте с 0,2% ретинол, който изглажда и подмладява, и Eveline Vitamin C 3xAction серум за лице срещу първи бръчки – ще изсветли и регенерира кожата ви.

Решаване на конкретни проблеми с кожата: Серумите могат да бъдат използвани за целево лечение на проблеми като акне, пигментни петна, изглаждане на текстурата на кожата и регулиране на омазняването. Те предлагат по-голяма концентрация от активни съставки, които целенасочено действат върху проблематичните зони на кожата. Серумът за лице Dermedic Normacne се бори с разширените пори и излишния себум. Кожата става равномерна и гладка.

Кога използваме серуми за лице?

Преди нанасяне на крем за лице: Серумите се използват преди кремовете за лице, тъй като техните леки текстури позволяват на активните съставки да проникнат по-дълбоко в кожата. Това подготвя кожата за следващите стъпки от грижата за лицето.

Сутрин или вечер: Можете да използвате серуми както сутрин, така и вечер, в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Някои серуми съдържат антиоксиданти, които помагат за защита срещу свободните радикали през деня, докато други са предназначени за възстановяване и регенерация през нощта.

Преди специални събития: За по-бърз и интензивен ефект, използвайте серуми преди специални събития като сватби, рождени дни или ваканция. Те могат да придадат блясък и сияен вид на кожата за кратко време.

Серумите за лице представляват мощен инструмент в грижата за кожата, който може да подобри текстурата и здравето й. Важно е да изберете серум, подходящ за вашите нужди и тип кожа, и да го прилагате редовно за оптимални резултати. Серум за ежедневна употреба, както и за основа за грим е Dermedic Hydrain3Hialuro, който стяга кожата и едновременно с това хидратира.